Initiatieven

Hieronder vind je initiatieven waarmee inwoners, buurtorganisaties, professionals, verenigingen, scholen, ondernemers en de gemeente samen laten zien dat we oog hebben voor iedereen in Valkenswaard. We vragen om hulp en helpen elkaar.

Onafhankelijke cliëntondersteuner

Het regelen van goede zorg en ondersteuning is niet altijd even makkelijk. Komt u hier niet verder mee of is het onduidelijk waar u terecht kunt met uw hulpvraag?

Dan is het fijn als iemand met u meekijkt en meedenkt. Zo iemand is een onafhankelijke cliëntondersteuner: een OCO. Alle ondersteuning is geheel gratis.

Lees meer over OCO
Foto van twee mensen die glimlachen
Hulp bij het huishouden

Er is zo veel vraag naar hulp bij het huishouden dat de wachttijd is opgelopen tot een half jaar. Dat is veel te lang. Daarom moeten we er samen voor zorgen dat de hulp bij het huishouden sneller beschikbaar is voor inwoners die het écht nodig hebben. Inwoners die de poetshulp niet zelf kunnen regelen en niet zelf kunnen betalen. Wat kun jij doen?

Lees meer over hulp bij het huishouden
Activiteiten bij de Bibliotheek

Het hele jaar door zijn er in de Bibliotheek inspirerende, creatieve, leerzame en ontspannende activiteiten voor jong en oud. Van lezingen tot workshops. Van boekpresentaties tot voorlezen. Van Talencafés tot gratis cursussen. Er is voor ieder wat wils en iedereen is welkom, ook niet-leden.

Bekijk direct de activiteiten
Hulphoekje minima Valkenswaard
Hulphoekje minima

Een plek voor de minima uit Valkenswaard en Waalre. Een besloten groep waar je kunt vragen wat je nodig hebt en je eigen tips kunt delen. Het is voor iedereen met een kleine beurs. Samen kunnen we elkaar helpen, met discretie en respect.

Ga naar het online Hulphoekje
Hoor je dorp!
De Valkenswaard Podcast: Hoor je Dorp

Hoor je Dorp is de podcast waarin Valkenswaard centraal staat. Een audio-uitzending over het wel en wee in Valkenswaard. Michael Penders en Joerie van Looij praten met elkaar over wat hen opvalt, bezighoudt, ter ore is gekomen of om enige andere reden het delen waard is. Luister het eens tijdens een wandeling of gewoon thuis op de bank.

Meer over de podcast
SUPP.club voor jongeren

Tijdens de SUPP.club praten jongeren met elkaar over waar ze mee zitten. Met de benen op tafel, lekker op de bank met wat drinken en lekkers. De gesprekken gaan over wat ze meemaken, er worden tips uitgewisseld en ze ondersteunen elkaar.

Meer over SUPP.club
Brievenproject

Leerlingen van de leerlingenraad van S.G. Were Di en ouderenorganisaties uit Valkenswaard zijn een brievenproject gestart. “Omdat we corona een stuk makkelijker doorkomen als we er voor elkaar zijn”, vertellen Lieke en Yannick van de leerlingenraad.

Lees meer over het brievenproject
Goeie soep

Vrijwilligers van WeDommelen, De Turfberg leeft en ’t Gegraaf maken wekelijks voor circa 100 mensen iedere vrijdag een heerlijke gevulde maaltijdsoep die ze aan huis bezorgen. Kijk, voor meer informatie op de websites van de buurtorganisaties.

Meer informatie over goeie soep
Digitale hulp

Bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Valkenswaard kunt u terecht met vragen over de digitale overheid. Bijvoorbeeld over huur- en zorgtoeslag, belasting, pensioen, uitkeringen, rijbewijzen, verkeersboetes of een afspraak maken bij de gemeente.

Meer info over digitale hulp

Heb jij ook een initiatief of project waarmee je hulp biedt aan andere mensen?

Stuur dit dan naar [email protected].

Initiatief aanmelden